Здраве

7 Юли 2016

5132

credoweb bg

Диагнозата диабет е за цял живот, но болестта вече не е така страшна благодарение на напредъка в медицината. Ефектът от лечението обаче до голяма степен зависи от самите пациенти, които трябва всекидневно правилно да измерват у дома кръвната си захар, както и да си инжектират точната доза инсулин. Изискват се много търпение, последователност и дисциплина. Много от грешките при използване на устройствата са свързани с недоброто им познаване. Не всеки пациент обаче има възможност да посещава училище за диабетици в лечебно заведение.

Ето защо в поредица от видеоматериали ендокринолозите от болница "Токуда", която вече е част от новата структура "Аджъбадем Сити Клиник", обясняват основни неща, които пациентите с диабет трябва да знаят и могат.

Как се използват писалки с неинсулинови медикаменти, правила за употреба на инсулинови писалки, на писалки с бавнодействащ инсулин, както и най-често срещаните грешки при използването на инсулинови писалки пък представя в 4 видеоматериала д-р Бойка Костова. Във видеото тя обяснява как трябва да се избере правилната доза и кои са възможните места за инжектиране на медикаментите. В демонстрацията ще научите всичко за използването на инсулинова писалка, за писалките с неинсулинови медикаменти - изисквания, зареждане, приложение, смяна на флакон, съхранение, транспортиране. 

Кликнете върху снимката, за да видите демонстрацията

 

Потърсете на credoweb.bg още полезни съвети за живота с диабет

Сподели във Facebook