Здраве

28 Септември 2020

Животът днес

Според специалистите някои хранителни продукти  съдържат вещества, които могат да подобрят външния ни вид. Кои са най-ефективните от тях:

1. Бадемово масло

То е богато на широк спектър от хранителни вещества – белтъчини, витамини и полезни мастни киселини, които помагат за растежа на косата. Бадемовото масло е много добър източник на витамин Е, който се бори с оплешивяването. Осемгодишно изследване е доказало, че при мъжете, които ежедневно приемат витамин Е, растежът на косата се е увеличил с 42%.

2. Лимони

Разликите в температурата, некачественият сън в хладното и тъмно време влошават състоянието на кожата, поради което хората имат уморен и посърнал вид. Решението на проблема може да се крие във водата с лимон, която зарежда организма с витамин С. Той е един от най-мощните антиоксиданти, спиращ кожните възпаления и елиминиращ нездравия вид на лицето.

3. Постно телешко месо

То се отличава с високо съдържание на белтъчини, желязо и цинк. Те гарантират доброто състояние на косата и ноктите, укрепват ги и им помагат по-бързо да растат. Една порция на седмица, но употребявана редовно, е достатъчна, за да се усети ефектът.

Сподели във Facebook