При моя кабинет много често идват хора със съдови проблеми, най-вече със засягане на артериалните съдове, защото именно оттам тръгва намаленото хранене на мускулатурата. Последица от него са оплакванията от силна отпадналост, много лесна и бърза уморяемост, физическа немощ, схващане на краката.

Когато има нарушение в храненето на крайниците, основно на базата на частично запушване на съдовете, тогава се стига именно до тази бърза уморяемост - пациентите споделят, че като изминат само 20-30 до 50 метра, получават схващане на мускулатурата, нощем получават много болезнени крампи.

Що се отнася до неврологичната симптоматика,

резултат от възпаление на нервно влакно по един или друг повод - най-често от притискане, от простуда или поради диабетна полиневропатияя - нервните влакна се нуждаят от ефективно тонизиране. Специално при заболяването диабетна полиневропатия симптомите са мравучкане, изтръпване на крайниците, слабост.

Аз ползвам препарата „Амбинор енерджи“ в тези случаи като допълнение,

стимулираща терапия към цялото друго комплексно медикаментозно лечение, което се прилага. Защото той съдържа магнезий и витамин В6, както и аргинин – доказано е, че тези съставки стимулират и подобряват тонуса на нервните влакна. И при радикулити го препоръчвам. Независимо че с тях се занимават невролозите, пациентите често идват да се консултират с хирург - мислейки, че проблемът е в съдовете. Препаратът се продава във форма на ампули, които са съвсем лесни за употреба. В зависимост от състоянието на пациента препоръчвам една до две ампули дневно, които се приемат по време на хранене.

Друг проблем, с който все по-често се срещаме,

е скъсване на мускулни влакна, при което болката е доста силно изразена в залавните места на мускулните сухожилия. Причината са по-тежки физически натоварвания, ако човек не е достатъчно подготвен за тях. Обикновено това се случва във фитнес залите, при неразумни по тежест или продължителност упражнения или без задължителното загряване. Примерно идват хора с оплаквания от болка в корема и се оказва, че става въпрос за скъсани влакна на коремната стена при неправилно изпълнение на коремни преси – и болката се засилва при ходене и при физически усилия. Препоръчвам „Амбинор енерджи“ в такива случаи и ефектът е добър.

Според моя опит този продукт е подходящ и във възстановителния период след оперативна интервенция, когато по принцип пациентът се нуждае както от физическа, така и от психическа подкрепа.

Сподели във Facebook