Новият дом на българския тенис отвори врати

Новият дом на българския тенис отвори врати

Общо 29 състезатели от разширените национални отбори по тенис за юноши и девойки до 12 и до 14 г. тренираха от 18 до 22 април на кортовете на Българския национален тенис център (БНТЦ) в София. Лагерът бе първата официална проява в центъра, който се намира в Борисовата градина до зала „София”. За подготовката на тенисистите се погрижиха спортният директор Орлин Станойчев, националният треньор Ивайло Цонев и някои от личните треньори на участниците.

В екипа бяха включени и кондиционен треньор и спаринг-партньор.
Лагерът бе открит от генералния секретар на тенис федерацията Георги Дончев и от Орлин Станойчев, след което започнаха тренировките. „Вече сме в активния сезон и е много хубаво, че лагерът започва точно сега. Основната ни цел ще бъде да опознаем децата максимално добре, те също да се запознаят с нас и да изградим едно взаимно доверие между тенисистите, личните им треньори и националния център. Започнахме да работим и по техните програми”, каза Ивайло Цонев по време на откриването на лагера.
 
Спортният директор Орлин Станойчев остана много доволен от организацията на лагера. „Радвам се, че толкова много деца приеха поканата ни да се присъединят към първия лагер на БНТЦ. Всички изглеждат много мотивирани и ще получат пълна подкрепа от нас. Организацията е отлична и съм сигурен, че лагерът ще се окаже много полезен за младите ни надежди”, каза първият български тенисист, достигал до топ 100 на световната ранглиста за мъже.

В лагера на БНТЦ взеха участие някои от най-перспективните млади български тенисисти, сред които Калоян Димитров, Златан Палазов, Михаил Брадинов, Златомир Иванов, Симон-Антони Иванов, Изабел Николаева, Зиновия Ванева, Ивон Михалева, Алина Каражова, дъщерята на Борислав Михайлов – Елинор, Стефани Арсова, Михаела Гаджева, Велислав Чолаков, Калоян Вълчев, Стефан Люцканов, Асен Димитров, Иво Карамански, Габриела Якалиева, Полина Радева и др.

През месец май ще се проведе лагер и на разширените национални отбори за юноши и девойки до 16 и до 18 години. Междувременно в БНТЦ могат да се подготвят състезателите от националните състави, включително и най-добрите при мъжете и жените.
По време на първата официална проява в новия дом на българския тенис беше продължена за четвърта поредна година програмата „Хед Тийм Елит”, развивана от Българската федерация по тенис и един от нейните партньори.

През 2011 г. в програмата са включени 45 състезатели, всеки от които ще получи цялостна тенис екипировка на стойност над 2000 лева. Някои от заслужилите, отговарящи на критериите за включване към програмата - добро международно класиране и топ 5 в ранглистите на България за съответната възрастова група, са Виктория Бърдарова, Вилиан Петров, Вивиан Златанова, Петър Атанасов, Десислава Златева, Елинор Михайлова, Виктория Очева и др.

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 165