Здраве

8 Декември 2023

679

credoweb bg

Личната история на Габриела Субашка:

Аз съм човек, който се е сблъскал с проблема затлъстяване и се е справил с него. Моят начин за справяне беше да изключа всички вредни навици, които имах. Затова винаги казвам – първата стъпка е да признаеш сам пред себе си, че имаш наднормено тегло, т.е. – че имаш проблем. Защото всеки, който се е сблъсквал с това знае, че обикновено си казва „Аз не ям много“, „Килограмите просто се трупат...“. Това не е вярно – ако приемаш повече, отколкото изразходваш, тялото започва да трупа килограми и мазнини. Аз признах пред себе си, че имам проблем и започнах да го решавам - в резултат на което свалих 40 килограма!

„ВСЕКИ може и ТРЯБВА да ВНЕДРИ в ежедневието и физическа активност без болка и затруднения.“

Габриела Субашка, кинезитерапевт

Затлъстяването е проблем, казва Габриела Субашка, за който в днешно време се говори доста деликатно, пазим децата и подрастващите от думи като „затлъстяване“, за да не изграждаме у тях комплекси, но независимо в какво тяло живеем, от основна важност е то да е здраво. Наднорменото тегло води след себе си лесна умора, липса на желание за движение, липса на желание за социален живот, липса на енергия. Затлъстяването е основна предпоставка за развитието на захарен диабет и основна пречка за диабетиците да овладеят заболяването.

Не отлагайте отслабването и не пренебрегвайте ролята на движението!

Диабетът може да не се отрази на доброто качество на живота ви, ако промените ежедневието си, като внедрите в него движение. Ще започнете да се чувствате по-добре в тялото си, да върнете енергията му, да попречите на заболяването да прогресира и да стопирате развитието на усложнения!

Вижте какво съветва кинезитерапевтът относно бавното, но ефективно внедряване на физическа активност. Как да отслабнем чрез движение >>>

Сподели във Facebook