Шанс за младите хора със сърдечни заболявания

В София се проведе работна конференция на тема „Подобряване на уменията за търсене на работа: младежи от България и Испания”. Форумът е част от дейностите по проект  „Подобряване на практиките в обгрижването на тийнейджъри и млади хора със сърдечни заболявания чрез повишаване на експертния капацитет на партниращите си организации от България и Испания”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” . Проектът се реализира от  Асоциация „Детско сърце”  и Фондация „Менудос Корасон” .

Конференцията, от една страна, цели подобряване качеството на предлаганите услуги за безработните младежи със сърдечни заболявания, а от друга – повишаване капацитета и подобряване уменията им за търсене и намиране на подходящата за тях работа в съответствие не само с техните заболявания, но и с техните интереси и способности.

Младите хора със сърдечни заболявания имат редица трудности в социалната интеграция поради хроничния характер на заболяването, социалната изолация, трудния избор на подходяща  професия, семейно планиране, психологически и медицински проблеми, инвалидизация.

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 106