Здраве

7 Октомври 2022

credoweb bg

Сухотата в устата е неприятно явление, което невинаги може бъде победено с ударна доза течности. По-често от очакваното, причините за сухота не са солена храна, алкохол или прием на лекарства за високо кръвно налягане, а повишена кръвна захар. Страдащи от това състояние обикновено са хора над 40-годишна възраст и макар да отминава след няколко дни, този симптом се свързва с метаболитния синдром (МС) и не бива да се пренебрегва.​

​Когато установим със сигурност, че високото ниво на глюкоза в кръвта предизвиква сухота, а не нещо тривиално като запушен нос, който ни принуждава да дишаме/спим с отворена уста, то незабавно трябва да предприемем мерки срещу МС.

​Освен задължителните промени в начина на живот като здравословен хранителен режим и регулярен спорт, профилактиката на МС включва също хранителни добавки, които да подпомогнат обмяната на веществата в тялото. Ecodiab от Ecopharm е нашият препоръчан помощник в това начинание - с формулата си от хром, магнезий и екстракт от гроздови семки, 1 таблетка дневно сформира щит срещу симптомите на МС.

Еcodiab е хранителна добавка, съдържаща стандартизиран екстракт на абсцисиева киселина от гроздови семки (сорт „витис винифера”) + хром + магнезий.

Абсцисиевата киселина е ≥ 50µg - подобрява глюкозния толеранс и липидемията.

Хромът балансира нивото на глюкоза в кръвта.

Магнезият допринася за намаляването на чувството на отпадналост и умора, както и за нормалното протичане на метаболизма и производство на енергия.

Еcodiab понижава и нормализира нивото на кръвната захар на гладно и след хранене, контролира и нормализира нивoто на oбщия холестерол (ОХ), нископлътностните литопротеини (LDL) и триглицеридите.

Еcodiab понижава телесното тегло, намалява коремната обиколка.

Хранителната добавка профилактира появата на захарен диабет II тип и свързания с него сърдечносъдов риск.

Еcodiab се препоръчва при млади пациенти с метаболитен синдром.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook