Неслучайно наричат ресвератрола „молекулата на дълголетието”. Отдавна се знае, че антиоксидантите забавят процесите на стареене, но последните проучвания в сферата показват и начините, по които това се случва:​

* активира ензимите, отговорни за метаболитните процеси в организма;​
* предпазва ДНК спиралите от нарушения; ​
* засилва инсулиновата чувствителност;​
* намалява нивото на холестерола.​

Добрата новина е, че ресвератролът се намира естествено в някои от любимите ни почерпки - в червеното вино, в черния шоколад, фъстъците и боровинките. Лошата е, че концентрацията му в дневната порция от тях е прекалено ниска, за да задоволи нуждите на организма и често се налага да приемаме ресвератрол и под формата на хранителна добавка.​

Специалистите съветват таблетката да се приема по време на хранене, тъй като „молекулата на дълголетието” се нуждае от мазнина, за да се усвои пълноценно.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook