Едно от предназначенията на електронните цигари беше да помогнат в битката с никотиновата зависимост. Скоро обаче стана ясно, че хората могат да се пристрастят и към тях, а учените безспорно доказаха вредата им.

Не случайно властите в САЩ са все по-обезпокоени от растящата популярност на електронните цигари сред младежите, затова сериозно се обмисля забраната им. Това заяви шефът на Управлението за контрол на храните и лекарствата (FDA) Скот Готлиб.

През последните години САЩ успяха до голяма степен да се справят с една от най-големите заплахи за здравето – цигарите. Процентът на пушачите през 2017 г. стигна своя минимум. По време на кампанията за борба с вредния навик като алтернатива бяха използвани електронните цигари, които трябваше да помогнат на пушачите да се избавят от никотиновата зависимост. Това не само не се случи, а се появи нова зависимост – към е-цигарите. А вредата от тях днес е категорично доказана. Затова и в САЩ предприемат драстични мерки – пълна забрана на електронните цигари.

Сподели във Facebook