Здраве

28 Февруари 2018

Животът днес

Според последни изследвания на благотворителната организация Cancer Research UK хората, родени в периода от началото на 80-те години на миналия век до средата на 90-те години, са по-склонни към затлъстяване от предишните поколения. Учените доказаха, че около 70% от тях ще страдат от наднормено тегло. За сравнение – при родените в периода 1945-1955 г. само 5 от 10 души са имали проблеми с килограмите.

Вече е известно, че рискът от затлъстяване може да се избегне, ако се спазват правилата на здравословното хранене. Експертите съветват да се набляга на плодове, зеленчуци и други продукти, богати на целулоза. Естествено, трябва да се избягват вредните продукти. Епидемията от затлъстяване, обхващаща целия свят, носи със себе си и риска от онкологични заболявания. Излишното тегло вече се свързва с 13 вида рак.

Още по темата

Учени от университета в Южна Калифорния стигнаха до извода, че затлъстяването е заразно. При хората, които често общуват с приятели с наднормено тегло, е повишен рискът от затлъстяване. Според експертите взаимоотношенията с околните влияят върху формирането на вредни навици.

Сподели във Facebook