Здраве

26 Май 2016

17109

credoweb bg

Не се събувате, когато отидете на гости, не защото сте невъзпитани, а защото се притеснявате от зловонието, което ще се разнесе от краката ви - това е притеснение, познато на много хора. Какви са причините за неприятната миризма?

Изпотяване - това естествена реакция на тялото за охлаждане, която компенира нагряването, коего се получава при напрягането на стъпалата по време на движение. Когато потта влезе в контакт с кожата, дрехите или обувките се получава неприятната миризма. 

Врастнал нокът - той се забива в месото, провокира инфекция, възпаление и често води до загнояване. Хора, които носят тесни обувки са подложени на по-голям риск от неприятна миризма.

Плоскостъпието - при дюстабанлиите тежестта на тялото не се разпределя нормално върху стъпалото и се притиска главно вътрешната му повърхност. Кожата се събира към нокътя особено на палеца и често по тази причина се образуват ранички.

Гъбичките - в този случай лошата миризма се появява много след възникването на гъбичната инфекция, когато положението е изтървано.  Тогава засегнатите места започват да се овлажняват, което обяснява тежката миризма.

Локалната хиперхидроза - заболяване, при което ходилата (или други части от тялото) се изпотяват обилно безвидима причина. 

Проблеми с бъбреците - в този случай  заедно с водата се отделят и токсините и всички отпадъчни вещества, които би трябвало да се изхвърлят с урината, но поради дисфункция на бъбреците това се случва с потта.

Какво е решението?Прочетете в CredoWeb

Кликнете върху снимката, за да прочетете по-подробно какви са причините за лошата миризма на краката и какво е решението на проблема. Как да се преборим със синдрома "миришещи крака"
Сподели във Facebook