Немски учени публикуваха в изданието Focus резултатите от изследване, които доказват полезните свойства на чашата вода, изпита сутрин на гладно.

1. Пречиства организма

През нощна организма на човека си отдъхва и се избавя от токсините. Чашата вода сутрин на гладно му помага буквално да се измие от вредните вещества. Освен това се засилва производството на мускулни клетки и нови кръвни телца.

2. Ускорява се обмяната на веществата

Сутрешната чаша с вода ускорява интензивността на метаболизма с 24%. По-бързата обмяна на веществата означава по-добро храносмилане, което е важно за хората, които искат да отслабнат. Препоръчва се топла вода.

3. Помага при киселини и стомашни проблеми

Нарушенията в храносмилането често възникват заради повишена киселинност в стомаха. Ако сутрин се пие чаша вода на гладно, то концентрацията на киселините се намалява.

4. Подобрява кожата

Недостигът на течности е една от причините за появата на бръчки и разширени пори. Резултатите от изследвания са установили, че 500 мл вода сутрин на гладно значително стимулират кръвообращението, което е много полезно за кожата. Водата гарантира и по-доброто състояние на косата.

5. Понижава риска от камъни в бъбреците

Сутрешната чаша с вода намалява опасността от появата на камъни в бъбреците и възпаления на пикочния мехур. Добро средство е и срещу цистит.

6. Укрепва имунната система

Правилният баланс на лимфната система също зависи от водата. Тя подсилва имунитета и прави организма на човека по-устойчив на различните заболявания.

Сподели във Facebook