Здраве

6 Февруари 2018

credoweb bg

Със специалиста по вътрешни болести, клиничният хомеопат д-р Райна Томова, разговаря Петя Дикова:

- Д-р Томова, как действа имунитетът ни в условията на грип и други вирусни инфекции през зимата?

Д-р Райна Томова, клиничен хомеопат, специалист вътрешни болести

Имунитетът е нашата основна защита срещу вирусите. Имунната ни система е интелигентна система, която пази спомен за предишни боледувания и при повторна среща със същия причинител заболяването протича много по-леко (или изобщо не се развива), защото имунната реакция към познатия причинител е много по-бърза и ефикасна. Но вирусите, включително и грипният, са много изменчиви, което успява да „изненада“ нашата имунна система и прави така, че дори и тези, които са се ваксинирали срещу грип, нямат абсолютна гаранция, че няма да се разболеят.

- Как помага хомеопатията?

Здравият и добре поддържан организъм се справя по-добре при боледуване. За добрата поддръжка на нашето тяло трябва да си осигурим рационално и балансирано хранене с присъствие на достатъчно микроелементи (идващи от плодовете и зеленчуците) и достатъчно протеини (идващи от месо, млечни продукти, яйца, ядки).

 

Кой и как може да използва хомеопатия - прочетете в CredoWeb като кликнете на снимката

Важни са също така умереният спорт, пребиваването на чист въздух и осигуряването на достатъчно сън и почивка. Трябва да се избягва пребиваването заедно с много хора в  затворено помещение, което значително увеличава риска от зараза.

Как децата, възрастните и хората с проблеми могат да използват хомеопатия - прочетете в профила на д-р Райна Томова в социалната платформа CredoWeb

 

Сподели във Facebook