Въпреки че зимата все още не се предава, пролетта влезе във владенията си и даде заявка за повече цвят и оптимизъм в живота на хората. Съвсем скоро студовете ще отстъпят и въздухът ще се изпълни с ароматите на най-усмихнатия сезон през годината. Но много жени нямат сили да се вдигнат от дивана и да свършат нещо полезно. Налегнала ги е пролетната умора, съпътствана от апатия. Но според специалистите, за да се събудят от зимния сън и да направят деня си пълен с емоции и позитивна енергия, а образът им в огледалото да не ги плаши, са необходими само няколко крачки. Кои са те?

Въведете ред около вас

Порядъкът наоколо е порядък в главата, твърдят експертите. Махнете всичко излишно от работното си място и изхвърлете ненужното от дома си. Не се замисляйте над всяка дребна вещ, просто пригответе по-голям чувал. Ако ви е трудно да се избавите от сантименталните „прахосъбирачки“, помолете някой да ви помогне.

Мислете позитивно

Силата на словото е огромна – ние сами се програмираме към успех или провал.  Спешно изключете от речника си вредните думички като „не мога“, „трудно е“, „не знам“, „нямам сили“ и т.н. Те ви карат да се съмнявате в себе си, засилват неувереността ви и ви отказват от промените.

Заемете се с нещо ново

Пролетта е отлично време да пробвате нещо ново. Днес в много магазини може да се намерят интересни и необичайни вещи за всякакво хоби. Важното е да ви доставя удоволствие и да ви дистанцира от негативните мисли. Дори една саксия с красиво цвете на прозореца ще ви осигури така необходимото ви пролетно настроение.

Отделете време за себе си

Два или три пъти в седмицата зарежете всички домашни ангажименти и отидете в някой салон за красота или близкия фитнес център. И въобще време е да приучите членовете на семейството си към самостоятелност – нека децата сами да си напишат домашните, а съпругът ви да приготви закуската. Откажете се от навика да си носите работата вкъщи – това е най-сигурният начин да стигнете до т.нар. професионално прегаряне.

Общувайте

Контактите са полезни не само в работата, общуването с други хора с различни интереси и възгледи е много важно за личностното израстване. Всеки човек е един отделен свят, изучавайте го. Не отказвайте предложения да посетите изложба или концерт например, дори нищо да не разбирате от тези изкуства. Ходете пеша и общувайте, ще си намерите нови приятели и забавления. Така няма да ви остане време да се отдадете на пролетната апатия.

Специалните препарати ще ви помогнат

Всичко гореописано обаче изисква усилия на волята, но понякога в края на зимата енергията просто не стига. Много жени наблягат на кафето, този медал обаче има две страни: напитката действително осигурява бърз прилив на бодрост, но след време се усеща още по-голям спад на силите.

Според специалистите има много добър и лесен начин да си върнете енергията и да се радвате на пролетта. На пазара вече се предлагат препарати, които са много подходящи при умора, стрес, физически и умствени натоварвания. Един от най-ефективните е Амбинор Енерджи (Ambinor Energy). Той помага и за възстановяване след боледуване. Неговата тайна е в уникалната комбинация от четири важни за организма съставки - аргинин аспартат, магнезий, витамин В6 и биотин. Амбинор Енерджи е нов, биоактивен комплекс под формата на ампули за пиене за по-добър тонус, повече енергия и оптимизъм.
 

Сподели във Facebook