Много хора не могат да си представят лятото без лимонада, но учените съветват да я пием през всички сезони. Важното е да не я купуваме от магазините, защото съдържа много захар и консерванти, а сами да си я приготвим. А това е съвсем лесно – просто смесваме вода, сок от лимон, мед и няколко листа от мента.

Какви са ползите от домашната лимонада:

Нормализира теглото

В лимоните се съдържат пектинови фибри, които могат да укротят глада и да намалят желанието да се ядат сладки продукти. Диетолозите съветват всеки път, когато ви се прииска да хапнете нещо вредно за фигурата, да изпиете чаша домашна лимонада.

Подобрява състоянието на кожата

Отдавна е доказано, че и лимонът, и медът са природни антиоксиданти, затова те могат да помогнат за добрия вид на кожата. Успешно се справят още с пигментните петна и с бръчките.

Помага на храносмилането

Съчетанието между лимон и мед извежда опасните токсини от храносмилателната система. Домашната лимонада помага да се избегнат подуването и киселините.

Гарантира свеж дъх

Лимонадата не само осигурява свеж дъх, но и е полезна в битката със заболяванията на венците. Помнете, че не бива да я пиете веднага, след като сте си измили зъбите.

Попълва запасите на организма от калий

Лимоните, както и другите цитрусови плодове, са богати на калий, който оказва положително въздействие върху сърдечносъдовата и нервната системи, както и върху главния мозък.

Укрепва имунитета

Ако често боледувате, в домашната лимонада може да е спасението. Тя съдържа голямо количество витамин С, който предпазва имунната система.

Зарежда с енергия

Хората, които не могат да започнат деня без чаша кафе, нека да пробват лимонада като алтернатива. Тя ободрява не по-зле от кофеина, а и зарежда с енергия.

Сподели във Facebook