Здраве

22 Февруари 2024

390

credoweb bg

Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ обявява допълнителни часове за безплатна ехомамография при рак на гърдата през месеците февруари, март и април. Освен във вторник и сряда от 14:00 до 16:00 часа, образните специалисти ще преглеждат безплатно и в четвъртък от 14:00 до 18:00 часа.

Задължително е предварително записване

на тел. 02/9432481 (всеки делничен ден от 08:00 до 16:00 часа).

Ехомамографията се осъществява с нов ехографски апарат от премиум класа на Canon Medical Systems, който отскоро е въведен в експлоатация в Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Новият апарат

разполага с по-обширен набор от софтуерни приложения, което му позволява възможност за прецизна диагностика на обширен спектър от заболяванията на коремните органи, малкия таз, шията, меките тъкани, включително опорно-двигателния апарат. Тук се включват големи слюнчени жлези, щитовидна жлеза, гърди (ехомамография), лимфни възли, мускули, стави, сухожилия, паренхимни и кухи органи на коремната кухина. Уникалната технология Beam+ предоставя изображения с висока разделителна способност, усъвършенствано проникване в дълбочина на тъканите и по-малко артефакти. С пълен набор от клинични приложения, както и за извършване на по-сложни изследвания, Aplio a-series предоставя автоматични измервания, подпомагани от изкуствен интелект, осигурява увеличен контраст на изображението и намален шум от петна за подобряване на визуализацията.

В УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ функционира един от големите центрове за комплексно лечение на рак на гърдата в България. Той обединява специалисти от клиниките по хирургия, образна диагностика, онкология и лъчелечение и Отделението по обща и клинична патология.

Извън кампанията за профилактика на рак на гърдата

всеки пациент може да си запише час за изследване с новия апарат на тел. 02/9432481, 02/9432490, всеки делничен ден от 08:00 до 16:00. Отделението работи с направления по НЗОК, доброволно здравно осигурителни фондове и срещу заплащане.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook