Здраве

14 Февруари 2020

credoweb bg

Обикновено хората се притесняват да споделят, че страдат от хемороиди. Статистиката обаче показва, че те са доста разпространени сред населението. Според медицински специалисти много хора с хемороиди на практика не получават помощ, защото често не са наясно, че съществуват доста безболезнени терапии, които да облекчат състоянието им, когато става въпрос за хемороиди в начална степен на увеличение. Промяната в навиците помага при много хора – повече плодове с фибри, течности и физически упражнения. Освен смяна на режима на хранене и движение при обостряне на хемороидите е необходимо симптомите  да се облекчат и с третиране с продукти за намаляване на възпалението и сърбежа, които се предлагат без рецепта в аптеките.

Помощ при хемороиди

Рисковите фактори за хемороиди са свързани с увеличеното налягане върху вените в ануса и ректума. Ако в семейството ви има роднини с хемороиди, то вие също може да имате предразположение.

Нов продукт облекчава симптомите на хемороиди

Репахерб (Repaherb)– ректална маз и супозитории, ефективно помагат за успокояване на различните симптоми на хемороиди. Тези нови продукти се отличават с важна съставка - веществото сукралфат, облекчаващо бързо болката. Съставката осигурява защитен слой върху възпалената и разранена повърхност на лигавицата и подпомага нейното възстановяване. Скорошни проучвания показват, че сукралфат е с доказано по-добро въздействие върху хемороидите от лидокаин, който се съдържа в повечето продукти досега.

В състава на Репахерб (Repaherb) се използва и силата на природните билки: съдържа екстракти от лайка, невен и хамамелис (листа на леска), които успокояват сърбежа (невен), действат противовъзпалително и антибактериално (лайка) и осигуряват в съвкупност противоболков ефект. Особено силна е ролята на хамамелиса, който свива разширените съдове в раздразнения участък, подпомага възстановяването на тонуса на вените и допълнително осигурява антиоксидантно действие, за по-бързо възстановяване на увредената повърхност.

 

 

Сподели във Facebook
Етикети: Хемороиди