Редовната употреба на сок от моркови може да окаже подмладяващ ефект върху кожата. Не случайно много производители на козметични продукти използват съставки, присъстващи в този зеленчук.

Какви са предимствата на сока от моркови

Предпазва от пигментация

В сока от моркови се съдържа голямо количество антиоксиданти. Той насища организма с бета-каротин, който след това се преобразува във витамин А – едно от главните подмладяващи кожата вещества. Така се намаляват бръчките и се отстранява неравният тен на кожата, предизвикан от пигментация, подобрява се цветът на лицето, подхранва се кожата и се избягват проблеми като пъпки и екземи.

Подобрява тонуса на кожата

Съдържащите се в сока от моркови минерали и антиоксиданти предотвратяват окисляването на клетките на кожата и оказват противовъзпалително действие, което подобрява тонуса ѝ.

Овлажнява кожата

Редовната употреба на сок от моркови не обезводнява организма, както правят много напитки. Освен това той овлажнява кожата и извежда токсините от организма. Морковите съдържат и значително количество калий, благодарение на който кожата запазва влажността си и не става суха.

Предпазва от ултравиолетовите лъчи

Резултатите от изследвания са доказали, че каротиноидите и антиоксидантите в морковите предпазват от разрушителното влияние на ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Сподели във Facebook