Здраве

2 Декември 2014

1877

Животът днес

Кожата обича да вдишва кислород

Звездите младеят с модерната терапия

Тина БОГОМИЛОВА

Кожата вехне с напредването на годинките, а стресът, мръсният въздух, цигарите и климатикът задълбочават бръчките. Затова кислородът е много важен за здрава и красива кожа. Той ускорява метаболитните процеси, повишава кръвообращението и регенерацията на клетките, елиминира токсините. 

Холивудските звезди отдавна разчитат на този важен елемент, за да греят на сцената с неотразима светлина. Мадона открито признава, че е пристрастена към кислородната терапия. Ева Лонгория, Парис Хилтън, Моли Симс, Никол Кидман, Алиша Кийс, Виктория Бекъм, Кейт Мидълтън и куп други красавици не отричат, че се подмладяват по този начин. 

Кислородната терапия е метод за насищане на кожата с чист кислород. Специален апарат впръсква под налягане струя с над 95% кислород, който прониква в дълбоките слоеве на кожата. Тъканите се насищат с него, а той на клетъчно ниво активира и регулира жизнените функции на кожата. Кислородът не само прониква във всички слоеве, но е и проводник на активни козметични средства, прилагани по време на процедурата. Със струята кислород дълбоко в кожата се вкарва коктейл от витамини, аминокиселини, антиоксиданти, ензими и други полезни антиейджинг съставки. Хиалуроновата киселина и витамин А например хидратират и имат лифтинг ефект, за избелване се вкарват гликолова киселина и витамин С. 

Кислородната терапия няма противопоказания и ограничения. Не се използват игли, няма болезнени усещания и странични ефекти като зачервявания, подуване и риск от усложнения. Подходяща е за всеки сезон, възраст и тип кожа. 

Необходими са между 5 и 10 терапии един път седмично. Ефектът е моментален, но и дълготраен – постига се стимулация на микроциркулацията на кръвта, подобрява се тенът на лицето, възстановяват се увредените клетки на дермата, повишава се тонусът. Има укрепващ ефект върху антибактериалната защита, затова се препоръчва при акне. Кислородът хидратира кожата, намалява бръчките, отоците и тъмните кръгове под очите. Терапията се препоръчва за пушачки и жители на големите замърсени градове. 

Най-популярна е процедурата Intraceuticals, при която се използва кислород и хиалуронова киселина. Най-напред с кислород под ниско налягане се доставят до дълбоките слоеве на кожата активни съставки, които подготвят за максималното абсорбиране на подмладяващ серум, съдържащ хиалуронова киселина в комбинация с витамини и антиоксиданти. Хиалуроновата киселина предизвиква мигновено овлажняване на кожата, видима стегнатост и изглаждане на бръчките. Накрая се нанася подмладяващ хидратантен гел с обогатена хиалуронова киселина, който запечатва влагата в кожата. Той съдържа още жожоба, макадамия, бадем, пшеничен зародиш, витамини A, C и зелен чай, които предпазват от вредните външни въздействия и от преждевременно стареене. 

Кислородният пилинг е друг вариант, също безболезнена процедура, при която се възстановява увредената от възрастта кожа, намаляват бръчиците около очите и устата, редуцират се пигментните петна и пъпките. Той отстранява роговото вещество и отпадъчните субстанции от кожата. Допълнителната доставка на кислород при пилинга стимулира обновяването и пречистването на тъканите и подобрява клетъчния метаболизъм. За процедурата се използва чист медицински кислород и физиологичен серум. Методът се използва най-вече при акне. 

Цените на кислородната терапия варират в зависимост от студиото, използваните продукти, уреда и броя на процедурите. Терапията с хиалуронова киселина е около 70 – 80 лева, обикновено при пакет от 10 процедури се прави 10% отстъпка. Има и разкрасителни студиа, чиято цена е един лев на минута, но пък подмладяването обикновено трае около час. Сайтовете за колективно пазаруване често пускат апетитни оферти за под 20 лева, но обикновено това е само за една единствена терапия. 

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 125