Здраве

25 Септември 2019

1644

Животът днес

Въпреки че спорят от десетилетия, учените вече стигнаха до извода, че кръвната група оказва влияние върху продължителността на живота. Това се дължи на набора от антитела, еритроцити и антигени, които може да предопределят дълголетието. Доказано е, че повечето хора, стигнали до дълбока старост, са с една и съща кръвна група.

Според изследванията най-дълго живеят хората с първа кръвна група. Оказва се, че организмът им е устойчив на много заболявания. Въпреки това при тях е висок рискът от сърдечносъдови проблеми.

При хората с втора кръвта група е по-голяма опасността от диабет. Те са по-податливи и на вирусни инфекции, простудни заболявания и стрес. При 40% от тях е установен синдромът на хроничната умора.

Хората с трета кръвна група не се радват на особена продължителност на живота. Те често са атакувани от ангина, отит, радикулит, но рядко ги засягат онкологичните заболявания. Все пак, ако това се случи, най-уязвим е стомашно-чревният им тракт.

Четвъртата кръвна група се е появила последна и следствие от смесените бракове. При тези хора рискът от заболявания е по-висок в сравнение с останалите. Те често са жертви на инфекции, както и на вродени проблеми със сърдечносъдовата система.

Сподели във Facebook