Отдавна е известно, че пушенето е един от най-опасните за здравето навици. Ако обаче не можете да се откажете от цигарите, опитайте се поне да намалите вредите от тях. Според специалистите някои плодове и зеленчуци действително помагат. Кои са те:

Киви

Този плод съдържа органични киселини, които активират метаболизма. Това ще помогне на пушачите по-бързо да се избавят от токсините в цигарения дим. Витамините А, С и Е в кивито укрепват отслабналия имунитет и зареждат със сили, а магнезиевите соли, с които е богат този плод, са полезни за дишането и предотвратяват кашлицата.

Моркови

Мощната комбинация от витамините А, В, С и К не само са полезни за здравето на целия организъм, а и понижават нивото на стреса. Това може да намали влечението към цигарите. Освен това тези витамини извеждат токсините, подобрявайки състоянието на кожата, което е важно за пушачите.

Спанак

Той съдържа големи количества фолиева киселина и витамин В9. Неговият дефицит е типичен за пушачите. А фолиевата киселина гарантира добрата дейност на нервната система и общия тонус на организма. Самият спанак променя вкуса на цигарения дим и го прави непривлекателен.

Сподели във Facebook