Здраве

27 Януари 2014

2051

Животът днес

Мъртво море умъртвява бръчки

Клеопатра така съхранила младост и хубост

 

Тина БОГОМИЛОВА

 

Мъртво море унищожава болежки и бръчки. То е от най-древните и големи естествени СПА центрове в света, тъй като събира в свръхсолените си води почти цялата Менделеева таблица. 

Още в библейски времена открили, че това море дарява здраве и енергия. Прочутата Клеопатра там съхранявала младост и хубост.

Човек се задържа на повърхността без никакво усилие. Солта не просто е много, но и е по-различна от другите морета. Готварската сол е само една трета, останалото са магнезиев хлорид, калиев, натриев, калциев и амониев бромид. Солената вода съдържа 21 минерала, като повечето от тях не се срещат никъде другаде. Там са открити и така наречените халобактерии, които оцеляват въпреки солта. Дори се твърди, че това са най-древните клетки, от които произлязъл животът на планетата.

Уникалният биоорганоминерален комплекс чисти токсините, подхранва кожата, подобрява кръвообращението и метаболизма, успокоява нервите.

Морската кал съдържа голямо количество микроелементи като йод, цинк, литий, манган, кобалт, кадмий. Цапотенето с нея лекува рани, глади бръчки, топи целулит, маха пърхот, укрепва кости и гони умора. Високата концентрация на магнезий, калий, калций, бром и йод в солите укрепва имунната система, регенерира кожата, подобрява циркулацията на кръвта и лимфата. Портокаловата кожа се бели с 20-минутни солени вани за две-три седмици. 

Разкрасяващата вана, която си е правила Клеопатра, е с мед и мляко, но преди това са й разтваряли соли от Мъртво море. 

Чудодейният водоем е известна туристическа СПА дестинация, но лесно може да се пренесе и в собствената баня. На пазара има всякакви соли и козметични продукти, съдържащи подмладяващите съставки от Близкия Изток. Най-често качествената солена козметика се произвежда от израелски фирми. Кални маски, кремове и лосиони правят кожата по-мека, гладка и блестяща. Магнезият в тях забавя процеса на стареене на кожата, калцият и фосфорът подхранват клетките. Содата играе решаваща роля за метаболизма, а сярата си е природен дезинфектант, който унищожава бактериите. Бромът успокоява и омекотява кожата, йодът премахва бръчките, а цинкът стеснява порите. 

Козметичните продукти със съставки от Мъртво море подмладяват не само тялото и лицето. Маски за коса, шампоани и балсами правят гривата по-здрава, лъскава и блестяща. Специални мазила помагат и за здрави и поддържани нокти. 

На пазара се предлага 100% натурална морска сол от Мъртво море, която за разлика от обикновените козметични соли съдържа по-малко от 30% натриев хлорид и 70% други минерални соли като магнезий, фосфор, калций, бром, желязо и сяра.

Солите могат да се използват за естествен пилинг, тъй като се усвояват добре от кожата и образуват задържащи влагата депа. 

Козметиката с безценни съставки от Мъртво море не просто подмладява, но и мори умората.

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 85