Здраве

26 Септември 2020

Животът днес

През целия септември всички страни отбелязваха ръст в броя на заразените с коронавирус. В Брюксел те са били два пъти повече в сравнение с април. Във Виена ежедневно се диагностицират 10 пъти повече заболели от COVID-19 в сравнение с юни. Статистиката в Амстердам и Мадрид също не е оптимистична – през септември заболелите са почти 20 пъти повече от юни и юли. 10 европейски страни официално признаха, че е започнала втора вълна на пандемията.

Тревожни новини идват отвсякъде, като ситуацията продължава да е най-тежка в САЩ и Индия, а какво се случва в Африка е трудно да се разбере заради липсата да достоверна информация.

Лекарите и правителствата продължават да призовават населението да не се държи безотговорно. Първата вълна на коронавируса нагледно доказа, че най-ефективните мерки срещу пандемията са и най-простите – спазването на хигиена, винаги да се носят предпазни маски на обществени места, да се спазва дистанция и да се мият ръцете колкото може по-често. Тези навици трябва да се превърнат в норма, за да не се налага хората да седят вкъщи и да преминават на дистанционна работа, твърдят специалистите.

Сподели във Facebook