Здраве

19 Март 2024

306

credoweb bg

„Това, което не ни убива, ни прави по-силни.“ Сентенцията на Ницше важи с пълна сила за растения като гроздето, боровинките и най-вече японската пача трева. Подобно на много други антиоксиданти, ресвератролът е полифенол, произвеждан от някои растения в отговор на стрес от неблагоприятни условия, като суша и пек.​

През 90-те години на миналия век учените установяват, че ресвератролът прави по-устойчиви не само растенията, но и хората, които ги приемат. Оказва се, че антиоксидантът може да забави или предотврати развитието на редица болести, сред които могат да са грип и настинка, но и сърдечни заболявания и дори диабет.​

Как се случва това? Ресвератролът активира така наречените сиртуини - клас ензими, които диктуват на организма как да се бори с болестите и стареенето. За съжаление, за да приемаме оптималната доза ресвератрол, която да даде този положителен ефект върху организма, е нужно да приемем и доста големи количества от богатите на него продукти... което може да доведе до някои негативни последици за стомаха. Или до тежък махмурлук, както е в случая с червеното вино.

Две капсули Resvirol от Ecopharm, приети по време на хранене, снабдяват организма с 50 мг трансресвератрол, извлечен от корен на японска пача трева, а дългосрочният ефект от редовната му употреба е укрепване на имунната защита и подобряване на общия тонус на организма.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook