Целулитът е много разпространен проблем сред жените, а причините за появата му са различни. Според специалистите голямо значение има начинът на хранене, затова някои продукти трябва да се избягват. Кои са те:

Сладкарски изделия

Най-големият враг на жените са сладкишите, особено купени от магазините. Тези продукти не само увеличават риска от наднормено тегло, но и влошават състоянието на кожата, като често са причина за появата на целулит.

Мазнини

Пържените храни, както и т.нар. фаст фууд безспорно са много вкусни, но те съдържат голямо количество мазнини, които се натрупват в тялото и предизвикват проблеми с кожата като целулит. Специалистите съветват жените да се откажат още от млякото с висока масленост, маслото, маргаринът и сметаната.

Сол

Прекалената употреба на сол води до задържането на течности в организма, а това е директен път към появата на портокалова кожа върху бедрата и задните части. Затова солта трябва да се избягва. Тя може да се замени с по-полезни подправки.

Подсладени газирани напитки

Те съдържат много захар и химически съединения, които са вредни за здравето. От подсладените газирани напитки страда и кожата. Препоръката е жаждата да се утолява с обикновена вода или пресни сокове без захар.

Бяло брашно

Един от най-важните елементи на борбата с целулита е пълният отказ от продукти, направени от бяло брашно, твърдят учените. Не бива да се прекалява и с ориза.

Сосове

Кетчупът, майонезата, горчицата, както и много други сосове, предлагани в магазините, вредят на кожата и увеличават риска от целулит. Това не означава, че ястията или салатите трябва да бъдат безвкусни. Сосовете може да се приготвят и вкъщи от натурални компоненти.

Сподели във Facebook