Здраве

18 Декември 2019

Животът днес

Известно е, че хората трябва да се грижат не само за физическото си здраве, но и за умственото си развитие. Трудно е обаче да се намери достатъчно време и за двете. Хората, които редовно спортуват, не смогват с четенето и ученето. А ако поставят на първо място интелектуалното си развитие, рискуват да попаднат в плен на обездвижването. Затова учените дават няколко съвета как да намерим златната среда.

Започнете деня с чаша вода

Водата е необходима не само за нормалното функциониране на тялото, а и за дейността на главния мозък. Много изследвания са доказали, че хората, които сутрин пият 2 чаши вода, по-бързо се справят с логическите задачи.

Пийте зелен чай

Той е богат на L-теанин – вещество, което понижава изработването на хормона на стреса и повишава способността на хората да се концентрират. Освен това зеленият чай им помага да останат бодри и енергични.

Намалете сладките продукти

Когато нивото на захарта в кръвта рязко се повиши, се появяват проблеми с мисленето. Затова намалете сладките продукти и ползвайте алтернативи на захарта.

Прекарвайте повече време на чист въздух

Разходките подобряват както физическото състояние, така и дейността на мозъка, защото на чист въздух той се снабдява с повече кислород.

Слушайте аудио книги

Ако не ви стига времето да четете книги, ориентирайте се към аудио версията им. Слушайте ги, докато отивате на работа или докато спортувате.

Намалете престоя в социалните мрежи

Помислете дали не ви стига времето, защото прекалено много часове отделяте на интернет и социалните мрежи. По-полезно за вас ще бъде да прочетете някоя статия или да общувате с ерудирани хора.

Сподели във Facebook