Здраве

8 Януари 2023

credoweb bg

Младежкият и свеж вид в наши дни не е само за суетните хора. Доброто здраве личи отвън – човек е бодър и енергичен, а кожата му сияе. За да останем в добра форма до старини, трябва да полагаме разумни грижи. Стресът, замърсената околна среда, която създава оксидативен стрес, ускоряват стареенето и са в основата на болестни процеси.

Има ли начин да спрем или поне да забавим процеса на стареене?

Приемът на антиоксиданти е най-ефективният начин да подпомогнем детоксикацията на организма. Те пряко съдействат за „рециклирането“ на собствените хормони и ензими, помагат и за работата на имунната система. В резултат носят ползи за здравето като цяло, но и значително забавят процеса на стареене, подобряват състоянието на кожата и косата.

Когато организмът е здрав, той доказано старее по-бавно. Ето защо антиоксидантите често се препоръчват като средство за красота, докато всъщност имат детоксикиращо и имуноукрепващо действие. ​

За да запазим по-дълго свежестта, младежкия вид, да имаме добър тонус и отлично самочувствие, трябва да следваме собствена програма за начин на живот. Включва съобразени с възрастта и общото здравословно състояние спорт, разнообразно и балансиране хранене, прием на поне 1,5 литра течности дневно. Продукти, богати на антиоксиданти, са червено грозде, боровинки, зелен чай, мазна морска риба и растителни масла.

Ресвератрол е един от най-мощните естествени антиоксиданти

Веществото ресвератрол е в списъка на най-полезните и незаменими антиоксиданти заради способността си да активира "протеините на дълголетието". Има научни данни, че забавя процеса на стареене, бори се ефективно срещу свободните радикали.

Ресвератролът е част от група растителни съединения, наречени полифеноли. Ето основните му предимства:

  • Образува сложни молекули с определени метални йони и деактивира способността им да формират свободни радикали.
  • Активира синтеза и секрецията на тестостерон, инхибира отделянето на кортизол и благодарение на това подпомага развитието на мускулна маса.
  • Подпомага изгарянето на мазнините - помощ за хората, стремящи се да поддържат нормално тегло.
  • Предпазва кожата от щетите, които UV лъчите нанасят, като повишава естествените ѝ бариери. Тя изглежда по-гладка и здрава.

Resvirol от Ecopharm съдържа един от най-мощните антиоксиданти - ресвератрол, извлечен от японска пача трева. Ресвератролът доказано намалява оксадитивния стрес и възпаленията, подпомага нормалната клетъчна репликация; неутрализира свободните радикали и предотвратява образуването на нови. Прием от 1-2 капсули дневно забавя процесите на стареене и подпомага функциите на сърцето, черния дроб и кръвоносните съдове.

„Ресвирол“ капсули е американски продукт, произведен специално за компанията "Екофарм", която има изключителните права на българския пазар.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook