Здраве

23 Октомври 2018

Животът днес

С настъпването на есента, настинките вече стават част от здравословните ни проблеми, а скоро ще дойде и сезонът на грипа. А според специалистите профилактиката е най-доброто средство за борба със заболяванията. Как можем да ги избегнем:

Витамин D

За да боледуваме по-рядко, необходимо е да поддържаме нормално ниво на витамин D в организма си, доказват резултатите от най-нови изследвания. Този витамин е важен, защото помага да се активизират защитните функции на организма и да се бори с инфекциите. Но е трудно да се намали дефицитът на витамин D чрез храненето, затова се консултирайте с вашия лекар какви добавки да използвате.

Чисти ръце

През деня хората пипат лицето си непрекъснато, дори без да забелязват. Учени са пресметнали, че това се прави около 16 пъти на час. Преди това обаче те пипат най-различни предмети, върху които може да гъмжи от вируси. Затова, ако искаме да намалим риска от инфекция, трябва да мием по-често ръцете си особено в сезона на простудите и грипа. Правилното миене на ръце отнема не по-малко от 20 секунди.

Дезинфекция на мобилния телефон

Хората не си дават сметка на какви места оставят телефона си през деня – върху бюрото, върху таблото в автомобила, носят го в кухнята, дори в банята. Затова последни изследвания са установили, че на повърхността му има 10 пъти повече бактерии отколкото върху седалката на тоалетната чиния. Изходът е един – почиствайте редовно мобилния си телефон.

Цинк

Поддържането на достатъчно високо ниво на цинк в организма може да предотврати разпространението на вирусите. Специалистите препоръчват още при първите симптоми да се снабдим с таблетки, съдържащи цинк. Това ще помогне по-бързо и по-лесно да се справим със сезонните здравословни проблеми.

Пробиотици

Пробиотиците са изключително полезни и ще ви гарантират, че по-рядко ще боледувате. А симптомите на простудата и грипа ще бъдат по-малко изразени.

Сподели във Facebook