Здраве

19 Февруари 2019

credoweb bg

Лечението на болестта на Бехтерев е комплексно, обяснява на страницата "Раздвижи се срещу болестта на Бехтерев" специалистът по физикална и рехабилитационна медицина д-р Татяна Ангелова.  Терапията на анкилозиращ спондилит се провежда в следните основни посоки:

 

  • медикаментозната терапия, която се назначава от наблюдаващия ревматолог;
  • рехабилитация и физиотерапия – лечебни упражнения и процедури, изготвени от специалист по физикална и рехабилитационна медицина.

Физиотерапията и рехабилитацията са от основна важност и те трябва да започнат непосредствено след диагностициране на заболяването с цел максимално овладяване на задълбочаването му.

Изключително добро въздействие оказват и калолечението, както и терапевтичните процедури с минерална вода - т.нар. балнеолечение. Причината за благоприятното влияние на калолечението е свързана както с термичния фактор, така и със специфичните съставки - газове, йони, серни съединения, микроелементи, органични и неорганични киселини, хуминови, хормоно- и антибиотико-подобни вещества и др.

В минералната вода се съдържа сяра под различна форма, хидрокарбонатни, калциеви и магнезиеви йони, метасилициева киселина в колоидално състояние оказват спазмолитичен, антивъзпалителен и детоксичен ефект при пациенти, страдащи от Бехтерев. 

Последвайте линка от снимката, за да видите всички препоръки на д-р Ангелова

 

Сподели във Facebook