Учени от Китай и Великобритания откриха продукта, който понижава риска от инсулт. Изследователите стигнаха до извода, че положителният ефект се появява след употребата на едно яйце на ден, съобщава списанието на Американската медицинска асоциация.

Специалистите наблюдавали в продължение на четири години здравословното състояние на 500 хиляди души на възраст от 30 до 80 години. През това време част от доброволците изяждали по едно яйце на ден. Оказало се, че при тях рискът от инсулт е намалял с 26%. Учените установили още, че този продукт е отлична профилактика и срещу инфаркт.

Наскоро американски учени доказаха обаче, че употребата на три-четири яйца на ден превишава с 60% пределно допустимата норма на прием на холестерол, затова прекаляването с този продукт не се препоръчва.

Сподели във Facebook