Здраве

6 Март 2021

credoweb bg

От 1 март всички пациенти, които са преминали през COVID-19, могат да продължат възстановяването си в програма, която Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” разкрива специално за тях, съобщиха от лечебното заведение.

Възстановителната рехабилитационна програма и подпомагане на оздравителния процес при пациенти с неврологични и дихателни проблеми, преболедували COVID-19”, има за цел да помогне на всички, преборили болестта, да се върнат към нормалния си ритъм на живот.

В програмата се включва и Медицинският център към УМБАЛСМ „Пирогов”, който ще консултира пациентите с неврологични усложнения след COVID-19. Неврологът д-р Добромир Илиев ще приема записалите се в сряда и четвъртък между 14:00 и 16:00 часа.

В Лечебния център към Отделението по физикална и рехабилитационна медицина към „Пирогов“ между 08:00 и 18:00 часа пациентите ще преминават през дихателни упражнения и техники за възстановяване на белодробната функция, утвърдени от Световната здравна организация (СЗО).

За да се включите в програмата, е необходимо да разполагате с талон за специалист

(за невролог или за физиотерапия) и да се запишете на телефон 02/ 915 43 34 (всеки ден между 11:00 и 13:00 часа)

„Месеци наред, след преболедуване на COVID-19, пациентите се оплакват от умора, задух и болки в тялото. Нашата цел е да бъдем от полза точно на тези хора, за да могат възможно най-бързо да се върнат към нормалния си начин на живот. Нашите специалисти ще се погрижат час по скоро те да си върнат силите и увереността”, казва доц. Красимира Казалъкова, началник на Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.

Линията за записване на часове е на разположение всеки ден между 11:00 и 13:00 часа.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook