Отдавна е известно, че водата е полезна за здравето. Експерти обаче определиха 7 здравословни проблема, при които тя действително помага.

Болни бъбреци

Доброто състояние на бъбреците се гарантира от употребата на повече вода, защото пречи на образуването на камъни. Освен това тя предпазва организма от различни инфекции и токсини. Недостигът на вода е един от рисковите фактори за хронични заболявания на бъбреците.

Повишено кръвно налягане

Милиони хора по света страдат от хипертония, което увеличава опасността от инсулт и други здравословни проблеми. Затова специалистите препоръчват диетата при високо кръвно да включва и повече вода, защото обезводняването свива капилярите, което влошава състоянието на пациентите.

Артрит

Известно е, че при продължително обезводняване симптомите на артрита се влошават. Водата действа като смазка за ставите и определено помага при това заболяване.

Запек

Типичен проблем за съвременния човек, страдащ от обездвижване и неправилен начин на хранене. Съветът е – употребявайте фибри, движете се и пийте повече вода.

Безсъние

Ако имате проблеми със съня, увеличете количеството вода, което приемате.

Простуда

Повишената температура изисква повече вода, за да се възстанови загубата на течности в клетките на организма. Обезводняването води до влошаване на симптомите.

Чревни инфекции

Всички натрупани отрови и шлаки в червата трябва да се прочистват, а за тази цел водата е идеалното средство.

Сподели във Facebook