Все по-често четем препоръки да пием повече вода. Защо обаче специалистите не пропускат да ни дадат този съвет и какви са последиците, ако не го спазваме:

Водата е един от най-ефективните начини за борба с наднорменото тегло

Това е обусловено от няколко причини. Първата е, че водата съдържа минимално количество калории за разлика от всички други напитки, включително и чая. Водата потиска апетита и според изследванията, в много случаи, когато хората искат да консумират нещо, по-скоро им се пие вода. И още – водата има свойството да намалява отоците.

Подобрява дейността на сърдечносъдовата система

Когато употребяваната вода е в достатъчно за организма количество, опасността от сърдечен пристъп многократно се намалява. Резултати от изследвания показват, че при хората, които пият не по-малко от 6 чаши вода на ден, рискът от инфаркт е с 40% по-нисък.

Зарежда с енергия

Даже минималното обезводняване на организма предизвиква умора. Винаги, когато човек усети жажда, това означава, че се е обезводнил, а това води до умора и слабост.

Помага при главоболие

Главоболието често е признак на обезводняване. Затова, ако ви заболи главата – пийте вода, ако искате да не ви заболи главата – пак пийте вода.

Подобрява състоянието на кожата

Помнете, че едно от предназначенията на всички козметични средства за поддържане на кожата, е да я овлажнят отвън. Затова се погрижете да я овлажните и отвътре.

Нормализира храносмилането

Храносмилателната система на човека употребява огромно количество течности, затова без достатъчно вода не може да функционира правилно. Водата помага за усвояването на хранителните продукти и нормализира киселинността.

Пречиства организма

Употребата на вода помага за извеждането на вредните вещества и токсини от организма. Тя е най-ефективният метод за пречистване, действащ на клетъчно ниво, без да създава каквито и да било здравословни проблеми

Сподели във Facebook