За да се справите със стреса, могат да помогнат не само хапчетата. Ако искате да се научите как да контролирате емоциите си, вижте съветите на специалистите.

Първо – необходимо е да живеете в настоящето. Често причина за депресията е вторачването в миналото и бъдещето. Хората понякога толкова са обезпокоени от това, което е било или ще бъде, че са неспособни да живеят в днешния ден. Специалистите съветват да се връщате в настоящето и да не зацикляте върху детайлите на бъдещето.

Второ – абстрахирайте се от външни дразнители. Експертите напомнят известната истина – не носете проблемите от работата си вкъщи. Това не позволява на човек да се отпусне и влошава климата у дома.

Трето – спортът помага да се отпуснете. Физическото натоварване като метла пречиства главата от преживяванията, нормализира кръвното налягане, помага в организма да се образува хормонът на щастието. Според специалистите срещу стреса помагат половинчасови тренировки на ден. Избирайте ритмични видове спорт.

Четвърто – не пренебрегвайте посещенията при специалист. Той ще ви помогне да изберете най-подходящия начин да преодолеете стреса.

Пето – не усложнявайте ситуацията, като общувате с хора, които не ви харесват. Избирайте компания, в която ви е приятно да прекарвате времето си. Именно тя ще ви избави от затворения кръг на негативните емоции.

Шесто – пълноценният отдих е необходим на организма, затова не се лишавайте от сън. Той ще ви помогне да наберете сили и да гледате по-оптимистично на живота.

Сподели във Facebook