Здраве

24 Февруари 2014

1810

Животът днес

В CredoWeb лекарите са на два клика разстояние

CredoWeb.bg е платформата, която дава възможност за пряка връзка между пациенти и над 2500 лекари от цяла България. Улеснението е за хора с различни заболявания, които имат въпроси във връзка с лечението или избора на правилния специалист. Всеки може да намери лекар по населено място, лечебно заведение или специалност, да му изпрати лично съобщение или дори да си запише онлайн бързо и удобно час за преглед, ако лекарят е посочил работното си време. Друга опция е да поставите конкретен здравен въпрос във форума. 

Как намираме лекар

Най-лесно това става чрез търсачката на CredoWeb.bg. Избирате първо областта, а след това и населеното място. След това решавате дали ви интересува конкретна болница или лекар с определена специалност. Имате опция да изберете от списъка медицински центрове в съответното населено място. В този списък не излизат всички съществуващи в района здравни заведения, а само онези, в които има лекари с профил в CredoWeb.bg. Според избора ви в резултатите от търсенето се появяват или лекарите от посочената специалност в града (например невролог в Пловдив), или търсеното лечебно заведение с всички регистрирани в него специалисти. 

Ако искате да разгледате подробно профила на даден лекар, кликате върху името или снимката му в списъка. В търсачката е възможно да търсите и конкретен специалист по име, трябва все пак обаче първо да изберете населеното място. 

Друга възможност да стигнете до правилния лекар е чрез темите във форума. Те са разделени по специалности. Попаднете ли на коментар от специалист, който ви допада, можете да видите повече за него, като кликнете върху името или снимката му. 

Как се свързвам с лекаря

Разглеждането на лекарските профили и тези на лечебните заведения е свободно, но ако искате да се свържете със специалист, трябва да се регистрирате. Нужни са само 2 минути. Тогава ще можете да изпратите лично съобщение на избрания лекар или дори да си запишете онлайн час за преглед при него. Изпращането на съобщение става, като кликнете на иконата писъмце под снимката на лекаря във форума или в профила му. 

Ако лекарят е активирал електронния си график, в профила му ще видите бутон „Заяви преглед”. Свободните часове в календара на лекаря са оцветени според типа на приема (НЗОК, платен или комбиниран). 

Когато изберете час, се отваря прозорец „Създаване на нова среща”. Попълването на телефон е препоръчително. Записаният от вас час се маркира в червено и автоматично се появява във вашия „График прегледи” в „Нови събития”. Ако лекарят потвърди прегледа, ще получите уведомителен имейл. При отказан час отново ще бъдете информирани по електронната поща. Ако докторът ви предложи друг ден и час за преглед, срещата ще се премести и ще получите съобщение по имейла с новите данни. Имате право да потвърдите или отхвърлите новото предложение от полето „Нови събития” в „График прегледи”.

 

 

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 89