Ябълковият оцет отново е в полезрението на учените
Специалисти установиха, че редовната употреба на качествен ябълков оцет помага да се намали глюкозата в кръвта, да се усвои витамин А, да се контролира апетитът и да се избегне затлъстяването.
Учени от EarthClinic установиха, че ябълковият оцет помага в борбата с много заболявания. Употребата само на 20 мл от този продукт, смесени с 40 мл вода преди хранене, може да понижи нивото на глюкозата в кръвта с 35%.
Органичният непастьоризиран ябълков оцет е много полезен и срещу диабет тип 2. Напитката помага и за усвояването на витамин А, който е силен антиоксидант. А калият, който се съдържа в ябълковия оцет, благоприятно влияе върху кръвното налягане. Напитката може да помогне и при затлъстяване, защото употребата ѝ контролира апетита, което спира трупането на наднормено тегло.
Ябълковият оцет още съхранява доброто състояние на кожата и косата, защото регулира рН.